Kuka voi opiskella aikuislukiossa?

Kuka voi opiskella aikuislukiossa?
Aikuislukiossa voit suorittaa sekä peruskoulu- että lukio-opintoja. Voit valmentautua varsinaisiin lukio-opintoihin peruskoulun puolella tai erillisellä valmentavalla opintojaksolla, jos se tuntuu tarpeelliselta. Tavoitteenasi ei tarvitse olla kokonainen päättötutkinto. Aikuislukiossa voit terästää vaikkapa kielitaitojasi.

Aikuislukiossa voivat opiskella kaikki, jotka löytävät koulujen kurssitarjonnasta kiinnostavia aineita. Aikuislukio on tarkoitettu aikuisille, siis yli 18-vuotiaille. Kuitenkin myös alle 18-vuotias voi rehtorin päätöksellä päästä aikuislukioon.

Lukiossa opiskelu pohjautuu peruskoulun oppimäärään ja on siinä mielessä jatko-opiskelua. Jos hallitset peruskoulussa vaaditut tiedot ja taidot kohtuullisesti, sinulla on edellytykset selviytyä lukiokursseista. Jos aiemmista opinnoistasi on aikaa, kertaaminen on paikallaan. Voit kerrata omatoimisesti tai lukiosta riippuen aikuisten perusopetuksessa, verkkoympäristössä ja starttikursseilla.

Keskiarvorajaa tai muuta karsintaa ei aikuislukioon ole. Oma innostuksesi, tavoitteesi, mahdollisuutesi käyttää aikaa ja valmiutesi opiskelun vaatimaan työntekoon ovat tärkeimpiä seuloja. Sinä itse päätät, lähdetkö opintielle. Opiskelun taito kasvaa matkan varrella. Yrittäminen kannattaa aina – yrittänyttä ei moitita!