Miten opiskelijaksi pääsee?

Jos aikuislukio-opiskelu kiinnostaa, ota rohkeasti yhteyttä lähimpään aikuislukioon. Lähimmän aikuislukion tai -linjan löydät Opintopolusta https://opintopolku.fi etsimällä hakukentän avulla koulutuksia hakusanalla aikuislukio tai aikuislinja. Hakua voi myös rajata tietylle alueelle Opintopolun rajaustoiminnoilla.

Voit ottaa yhteyttä aikuislukioon eri tavoilla:

• tulemalla koululle
  • sähköpostilla
  • kotisivujen kautta (joidenkin koulujen verkkosivuilla on ilmoittautumislomake)
  • puhelimella

Useimmiten aikuislukioon hakeutumiseen riittää, että täytät ilmoittautumislomakkeen. Alle 18-vuotiaan täytyy kuitenkin olla yhteydessä aikuislukioon, mikäli on kiinnostutunut lukio-opinnoista aikuislukiossa.

Aikuislukioissa saa opinto-ohjausta, joten kannattaa sopia tarvittaessa tapaaminen opinto-ohjaajan kanssa – varsinkin, jos sinulla on aiempia lukio-opintoja.

Useimmat aloittavat aikuislukio-opiskelun syksyllä tai joulun jälkeen. Opiskelumahdollisuuksia kannattaa kuitenkin kysellä koululta läpi vuoden. Monissa kouluissa opiskelun voi aloittaa jopa kuudessa eri kohdassa lukuvuoden aikana.

Tutkintotavoitteinen opiskelu on maksutonta, mikäli sinulla ei ole suoritettuna lukion oppimäärää. Tutkintotavoitteinen opiskelu tarkoittaa sitä, että tähtäät esimerkiksi koko lukion oppimäärän tai ylioppilastutkinnon suorittamiseen. Yksittäisten aineiden opiskelusta peritään yleensä pienehkö aineopiskelumaksu.